Sminke: røde lepper, en klassisk look

Sminke: røde lepper, en klassisk look

Røde lepper er en klassisk look når det kommer til sminke, og det er en look jeg elsker. Når jeg skal sminke meg så er det liksom så lite som skal til når man velger å gå for røde lepper… Leppene gjør hele looken komplett, og du kan holde det enkelt når det kommer til øyne for eksempel, og fokusere på å gi huden glød

Den perfekte røde leppestiften

Når man endelig finner den perfekte røde leppestiften… Da er livet ett steg nærmere å være komplett. Det kan variere fra person til person hvilken røde tone som er perfekt for nettopp deg, og det kan faktisk være ganske vanskelig å finne den riktige. Jeg har flere forskjellige røde leppestifter her hjemme blant min sminke, men det er liksom en eller to jeg som oftest strekker meg etter. 

Røde lepper er den perfekte sminke looken

Finn fargetonen som passer nettopp deg

Noe som er viktig i jakten på den perfekte leppestiften, er at du er klar over hvilken undertone du har i huden. Det vil nemlig påvirke hvilken farge som er finest til deg. For å finne din undertone så kan du se på blodårene på underarmen din… Hvilken fargetone har de? Er de blåaktig så har du kald undertone. Er de grønnaktig så har du varm undertone. Hvis fargen på blodårene dine ser ut som en blanding av blå og grønn, så er du veldig heldig! Da vil nemlig det meste av sminke passe til deg. Du har nemlig nøytral undertone, og vil passe til det aller meste. 

Rød leppestift

De beste røde leppestiftene for de med kald hudtone

Akkurat som når du tok en titt på blodårene dine og så blå tone… Så skal du faktisk følge det samme når det kommer til leppestift. Når du skal sminke deg, så se etter toner som plomme, kirsebær, lilla, crimson eller mauve. Er du ikke sikker på hvordan de fargene ser ut, så kan du gjøre et kjapt googlesøk så vil du se det. 

De beste røde leppestiftene for de med varm hudtone

Dersom du er en av de som har varm undertone så skal du se etter leppestifter med varm farge. Det er typisk at de kan ha litt oransje toner… Det kan være korallfarget leppestift, kobber, brun og sienna. Igjen, jeg anbefaler å google fargen dersom du er i tvil om hvordan den ser ut, slik at du vet hvilken farge du skal se etter neste gang du skal kjøpe sminke

Få hjelp av en profesjonell

Det er en siste ting jeg kan anbefale dere, som stort sett er trygt. Dersom du er i tvil og syns det er vanskelig å finne den perfekte leppestift selv, så kan du alltids gå til en plass der de selger sminke eller har makeup-artister, som for eksempel MAC eller en hudpleiesalong. Da vil du kunne få god hjelp med å velge ut den perfekte fargen. Jeg elsker å sminke meg med røde lepper når det er mørketid, fordi jeg ønsker å ha litt mer statementsminke, så det er looken jeg kommer til å gå for denne vinteren.