Søtpotet: oppskrift på en fantastisk suppe

Søtpotet: oppskrift på en fantastisk suppe

 • Post author:
 • Post category:Livsstil

Jeg elsker å bruke søtpotet når jeg lager mat. Når høsten kommer så får jeg lyst til å lage enda mer mat med det, ettersom det har en utrolig god smak og passer perfekt med maten jeg liker å lage på høsten. Søtpotet er en utrolig sunn ingrediens, som jeg føler at passer med utrolig mye forskjellig mat. Jeg vil dele en god suppe med dere som dere kan spise utover høsten. Hovedingrediensen er selvsagt søtpotet

Det du trenger…

 • 500 gram søtpotet
 • 300 gram gulrot
 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 liter grønnsaksbuljong
 • 100 ml creme fraiche
 • 3 spiseskjeer olivenolje
 • Krydder etter eget valg

Søtpotet er godt

Det du må gjøre for å lage denne gode suppen med søtpotet…

 1. Skrell både søtpotet og gulrot, og deretter kutter du de opp i biter. Pass på at bitene ikke blir for små. 
 2. Varm ovnen til 220 grader.
 3. Når ovnen er klar så putter du bitene av søtpotet og gulrot i en form og setter de i ovnen. Hell over litt olivenolje og krydderet du vil krydre med. Jeg elsker å bruke salt, pepper, timian og rosmarin. 
 4. La formen være i ovnen i ca. 25-30 minutter til du ser at både søtpotet og gulrot har blitt karamellisert og myk. 
 5. Mens du har formen i ovnen så finhakker du løken, og steker den i en panne på medium varme i ca. 10 minutter. Den skal stekes til den har blitt myk. 
 6. Legg til to knuste hvitløksfedd i pannen og bland det i ca. 1 minutt. 
 7. Legg til 1 liter grønnsaksbuljong. 
 8. La det stå og småkoke i 5-10 minutter til løken er blitt enda mykere. Deretter tar du den av platen. 
 9. Når grønnsakene i formen er ferdig så tar du både grønnsakene ut av formen, og putter de i pannen der du allerede har løk og grønnsaksbuljong. 
 10. Bruk en stavmikser til å blande alt sammen slik at det blir en smooth suppe. 
 11. Rør inn creme fraiche og litt mer krydder, og sett den på varmen igjen i et par minutter slik at den blir varmet opp igjen. 
 12. Nyt den herlige suppen. Velbekomme!

Høst er perfekt tid for suppe

En utrolig enkel oppskrift

Jeg lærte denne oppskriften av en venninne. Hun vet hvor glad jeg er i søtpotet, og ville gi meg en enkel oppskrift med nettopp det som hovedingrediens. Det er jo utrolig raskt og enkelt å lage nettopp denne oppskriften, og det er derfor jeg føler at den er så perfekt på høsten. I tillegg så passer jo smakene perfekt inn, men det er noe med å bare komme hjem og kun trenge kort tid på å lage en middag som er helt fantastisk. Jeg føler liksom at halve jobben blir gjort av ovnen som hjelper meg med grønnsakene som jeg har i formen. Det er jo kjempeenkelt å steke litt løk og la det stå sammen med litt grønnsaksbuljong. Dette kan alle klare! Håper at du vil prøve denne oppskriften. Jeg lover at du ikke kommer til å angre. Ha en fin og smakfull høst dere.