Smoothie bowl: enkel og god oppskrift

Smoothie bowl: enkel og god oppskrift

  • Post author:
  • Post category:Livsstil

Er det noe jeg er glad i så er det smoothie. Det er så enkelt og gir meg en god påfyll med vitaminer og næring. Jeg er glad i å lage det til frokost, lunsj eller mellommåltid. I all hovedsak så lager jeg smoothie bowl når jeg skal spise det som et fullverdig måltid, men med oppskriften jeg skal dele med dere så kan dere velge helt selv om dere vil ha en enkel smoothie eller gjøre den om til en bowl. 

Dette trenger du…

  • Et par håndfuller med frosne jordbær eller bærblanding
  • 1-2 bananer (jo modnere de er – jo bedre)
  • 2-3 dl mandelmelk (eller en annen melk du liker…)
  • En dæsj frosne blåbær (dette gir en fantastisk farge og smak)
  • 1-2 dl yoghurt (kan være naturell eller med bærsmak)
  • Topping som du liker

Den perfekte smoothie bowl

Slik gjør du…

Det å lage smoothie er utrolig enkelt. Putt alt i blenderen og miks. Dersom jeg skal lage en smoothie bowl så sørger jeg for å bruke mindre av de flytende ingrediensene. Det er viktig at den ikke blir for flytende, for da blir det ikke så enkelt å spise den med skje, som er det jeg vil når jeg spiser smoothie bowl. Den andre forskjellen er at jeg tar topping på smoothie bowlen. Elsker at bare ved å bytte ut en ingrediens eller to så får man en annen smak og en annen opplevelse. Det samme gjelder når det kommer til topping. Dette er noe jeg utnytter til det fulle slik at jeg aldri blir lei. Jeg er jo som dere vet glad i å lage mat, så jeg deler oppskrifter i blant. Vil dere ha oppskriften på en god suppe så kan dere få den her

Hvilken topping du velger er opp til fantasien

Når det kommer til å velge topping så er det bare fantasien som setter grenser. Denne smoothie-oppskriften er veldig god med stort sett all topping, og jeg elsker det. Jeg bruker å toppe den med litt banan og bær, i tillegg til for eksempel mandler og gojibær dersom jeg har det i hus. Det er så godt at man kan variere så mye. For eksempel når det kommer til bær… Det varierer jo veldig hva jeg har i hus som jeg kan bruke som topping, og det er veldig digg. Det blir aldri kjedelig! 

Topping til smoothie

Fyll på med vitaminer og få i deg noen av de 5 om dagen

Det som er så fint når man skal lage denne oppskriften eller generelt lager smoothie, er at man får i seg utrolig mange vitaminer. I tillegg kan man enkelt blande i noen av de 5 om dagen om man vil det, dersom det ikke kommer naturlig. Et godt tips er å ta en håndfull spinat eller en appelsin i blandingen. Det gjør ingenting for smaken og man får masse vitaminer. Det føles så fresht, eller hva? Håper dere liker oppskriften! Den er utrolig enkel og det går så fort, så det anbefales å teste. Og som jeg nevnte til dere tidligere så trenger man ikke gjøre det til en bowl. Den er like god på farten uten topping.