Laks i folie: en enkel hverdagsmiddag

Laks i folie: en enkel hverdagsmiddag

 • Post author:
 • Post category:Livsstil

Nå som høsten og rutinene er i full gang så har jeg vært enda flinkere til å spise gode og sunne måltider. Det trenger ikke være vanskelig å lage et måltid som gir deg alt kroppen trenger. I tillegg så skal det jo smake godt, og det gjør denne retten virkelig. Jeg blir utrolig glad når jeg oppdager en oppskrift som både er rask å gjennomføre, god på smak og både sunn og enkel. I dag deler jeg oppskriften min på laks i folie med dere

Å ta seg tiden til å lage god mat

Som dere helt sikkert har fått med dere til nå, så er matlaging noe jeg ser på som en stor interesse. Jeg nyter virkelig tiden jeg får stå på kjøkkenet og eksperimentere. Til tross for at jeg stadig prøver ut nye oppskrifter og leker med forskjellige ingredienser, så har jeg noen favorittoppskrifter som jeg stadig går tilbake til. Laks i folie er en av disse oppskiftene. Det er enkelt, godt og den perfekte hverdagsmiddag. I tillegg så kan man jo naturligvis bytte ut for eksempel grønnsakene jeg vanligvis bruker dersom man ønsker en annen type smak eller andre teksturer. Det trenger ikke være så komplisert. I dag får dere se min standardoppskrift når det kommer til laks i folie, og så får dere se selv om dere ønsker å følge den til punkt og prikke, eller bytte ut noen ingredienser. 

Laksefilet

Ingrediensene du trenger til to porsjoner:

 • Laksefilet (beregn ca. 150 gram per person)
 • 1 paprika (min favoritt er rød)
 • ½ gul løk
 • 1 vårløk
 • 1 og ½ tomat
 • 100 gram minimais
 • 1 og ½ spiseskje soyasaus
 • Poteter

Framgangsmåte for å lage laks i folie

 1. Sett stekeovnen på 220 grader.
 2. Kutt opp grønnsakene.
 3. Putt grønnsakene i en bolle og bland inn soyasausen. 
 4. Fordel grønnsakene på aluminiumsfolie.
 5. Legg laksefileten oppå grønnsakene og pakk folien godt rundt laksen. Åpningen på folien skal være oppover. 
 6. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter.
 7. Mens laksen er i ovnen så kan du koke noen poteter som du kan ha på siden.
 8. Vel bekomme!

Deilig laks i folie

En klassisk middag her i huset

Jeg er utrolig glad i fisk, og jeg prøver å spise det ca. 2 dager i uken. Det er mange fordeler ved å spise laks. Ikke nok med at man får i seg mye omega-3, men man får også mye jod, selen, proteiner og flere vitaminer. I tillegg til at det er veldig godt for kropp og helse, så er laks et protein som jeg er veldig glad i. Det er enkelt å gjøre mye forskjellig med laks som hovedingrediens, og resultatet blir jo som oftest veldig godt. Det er til og med min favoritt når det kommer til sushi, haha! Til nå har jeg ikke laget sushi på hjemmebane, så det blir mer når jeg bestiller hjem mat eller drar på restaurant. Når alt kommer til alt så er laks en utrolig allsidig ingrediens som vi her i Norge burde nyte godt av. Håper dere liker oppskriften!