Oppskrift: oppgrader din taco med guacamole

Oppskrift: oppgrader din taco med guacamole

 • Post author:
 • Post category:Livsstil

Er det noe jeg er glad i så er det avokado. Og hva kan man lage med avokado? Guacamole! Jeg er utrolig glad i guacamole, og mener at det er noe som ikke bare trenger å brukes sammen med taco eller nachos… Jeg bruker det til og med på brødskiva mi i blant, haha. Tenkte at jeg skal dele min beste oppskrift på guacamole, slik at du også kan oppgradere din taco. 

Jeg kan aldri få nok…

Jeg personlig liker veldig godt å lage en ganske stor skål når jeg først lager guacamole. Det er rett og slett bare fordi jeg hater å bli tom underveis i måltidet, og vil heller kunne sitte med litt nachos og dippe det den påfølgende dagen, dersom jeg har noe til overs. Oppskriften er veldig enkel, og går kjemperaskt å lage, som de fleste av mine oppskrifter. Du trenger en fjøl og en god kniv, samt en skål til å mikse alle ingrediensene i. 

Du trenger avokado til guacamole

Dette trenger du for å lage min fantastiske guacamole…

 • 2 avokado
 • 3-4 spiseskjeer olivenolje 
 • 1 lime
 • 2-3 hvitløksfedd (avhengig av størrelse og smak)
 • Salt og pepper
 • Tørket chili (det fungerer også bra med chiliflak)
 • 1 tomat
 • En halv rødløk
 • Koriander

Framgangsmåle, for å oppnå optimalt resultat

Som jeg tidligere nevnte så er det utrolig enkelt å lage denne guacamolen. De ingrediensene jeg har nevnt ovenfor er de du trenger… Og det du gjør er at du starter med å krakke avokadoen med en gaffel. Enkelte liker å bruke stavmikser til dette, men min personlige mening er at den blir FOR smooth da. Det jeg ønsker er at den skal ha litt tekstur og være litt chunky. Det er godt. Deretter så presser du hvitløken i blandingen, og skviser i limen. Bland lett sammen, og ta i olivenoljen. Når du også har blandet dette inn så legger du til finhakket koriander, rødløk og tomat. Bland godt, og deretter krydrer du med salt, pepper og chili som er finhakket (eller eventuelt chiliflak). 

Guacamole og nachos er en sikker vinner

Det hemmelige trikset

Når jeg har blandet alt sammen som beskrevet ovenfor, så sjekker jeg alltid opp en siste gang at smaken er on point. Er det noe som mangler? Litt mer salt? Litt mer lime? Eller er den perfekt..? Vel, om den er perfekt, så kommer hemmeligheten… Sett skålen i kjøleskapet en times tid, slik at den får stå litt og godgjøre seg. Det er noe som jeg alltid har sett på som bortkastet, men det gjør virkelig en forskjell! 

Avokado og egg er himmelsk sammen

Noe jeg aldri blir lei av

Avokado er noe av det sunneste du kan spise, og jeg gjør det i alle fall ukentlig. Jeg er så glad i smaken, og som jeg nevnte tidligere så er jo det å lage guacamole noe av det jeg liker best. Jeg dipper med nachos, eller i blant så tar jeg det faktisk på brød med et egg på toppen. Luksusfrokost… Jeg så det på Instagram og måtte bare teste. Det ble ikke feil, for å si det sånn. Håper dere liker oppskriften min på guacamole. Dere kommer ikke til å angre om dere tester den!